Faceți căutări pe acest blog

Pate din ficat de pui


O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazada este Cristina Iuliana Pana, zmeoaica noastra draga, cu al sau blog Panacris.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Aperitive", "Fel principal" si "Dulciuri".
Am ales sa pregatesc un pate de casa, absolut minunat si gustos. 


INGREDIENTE:

  • 400g ficatei de pui;
  • 200ml lapte;
  • 150g unt;
  • o ceapa mare;
  • 100ml vin demisec;
  • boia dulce afumata;
  • sare;
  • piper;
  • nucsoara;
  • 2 linguri mustar.

MOD DE PREPARARE:
  1. Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30min in lapte.
  2. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti.
  3. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10min, dar sa ramana si sos.
  4. Se pun condimentele (sare, piper, boia, nucsoara) si mustarul.
  5. Se amesteca putin pe foc, apoi se pun intr-un blender si se paseaza.
  6. Cand se raceste, se amesteca cu restul de unt (100g-la temperatura camerei), apoi se pune in caserole si se pastreaza in frigider.