O noua reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este Alina, cu al sau blog Gateste sanatos si gustos.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Retete grecesti", "Supe si ciorbe" si "Salate".
Am ales o musaca greceasca, foarte gustoasa.
INGREDIENTE:
- piure de cartofi (cartofi, unt, lapte, sare);
- 500g carne tocata;
- o ceapa;
- 350g rosii pasate;
- 100 ml vin roze;
- cimbru;
- sare;
- piper.
- sos bechamel: 50g unt, 1 lingura cu varf de faina, 300ml lapte fierbinte, 2 oua, 150g branza cheddar, sare si piper.
MOD DE PREPAPARE:
- Ceapa se toaca marut si se caleste in putin ulei.
- Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper.
- Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand.
- Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune faina, amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte, putin cate putin, ouale batute, sare si piper. Se lasa 1 min pe foc, amestecand continuu. Se opreste focul, apoi se adauga branza rasa, amestecand bine pana se topeste.
- Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din piure, compozitia cu carne, restul de piure, iar pe deasupra se toarna sosul bechamel.
- Se da vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min, sau pana se rumeneste pe deasupra.
- Pofta buna!
filmeporno.vip
RăspundețiȘtergere