INGREDIENTE:
- o jumatate de pui de tara;
- 5 cepe mici sau 2 mari;
- 2 morcovi;
- 3 linguri unt;
- 3 linguri faina;
- 350ml supa de pui;
- sare;
- piper;
- patrunjel;
- mamaliga.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa.
- Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si morcovii curatati si taiati rondele mai groase.
- Se lasa sa fiarba 30 min, apoi se pregateste sosul.
- Untul se topeste, se pune faina cernuta si se amesteca, apoi se ppune cate un polonic de supa de pui, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
- Se potriveste gustul de sare si piper.
- Se lasa pe foc pana se ingroase sosul, apoi se pun bucatile de pui si se opreste focul.
- Se serveste calda, cu mamaliga si patrunjel tocat.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu