Faceți căutări pe acest blog

Briose cu ciocolata si zmeura



O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazada este Cristina Iuliana Pana, zmeoaica noastra draga, cu al sau blog Panacris.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Aperitive", "Salate" si "Dulciuri".
Asa cum probabil ati observat, niciodata nu zic "NU" la briose ;) Asa ca am ales sa incerc o noua reteta de biose, de aceasta data cu ciocolata neagra si zmeura, fix pe gustul meu... :D


INGREDIENTE:

  • 4 oua;
  • 200g unt;
  • 200g ciocolata neagra 85% cacao;
  • 150g zahar;
  • 1 pliculet zahar vanilinat;
  • 1 pliculet praf de copt;
  • 400g faina.
  • 200g zmeura congelata;
  • glazura de ciocolata: 80 g ciocolata cu alune, 35ml frisca lichida; 35 g unt;
  • ciocolata alba, pentru decor.




MOD DE PREPARARE:

  1. Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. 
  2. Se lasa la racit.
  3. Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita.
  4. Faina se amesteca cu praful de cop, apoi se pune, putin cate putin, peste compozitia din oua.
  5. Se amesteca bine, apoi se pune 3/4 in fiecare forma, iar deasupra se pune zmeura.
  6. Se baga in cuptoruol preincalzit, 25-30min.
  7. Pentru glazura, se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul, amestecand continuu.
  8. Se lasa la racit, apoi se pune deasupra fiecarei briose.
  9. La final, se rade ciocolata alba.