Faceți căutări pe acest blog

Supa crema de porumb cu rosii


O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania
Luna aceasta gazada este doamna Iancu Lubita, cu al sau blog Lulu - Povesti din Bucatarie 
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Mancaruri cu legume", "Supe" si "Alte dulciuri"
 Supa de rosii se numara printre preferatele mele, asa ca am ales o varianta neincercata pana acum. A iesit delicioasa si, cu siguranta, o voi repeta cat de curand.

INGREDIENTE:

  • 400g rosii;
  • o lingura cu bulion;
  • o conserva de porumb (340g);
  • o ceapa;
  • o capatana mica de usturoi;
  • o lingura ulei;
  • sare de mare aromatizata cu verdeturi;
  • piper;
  • 600ml apa.

MOD DE PREPARARE:
  1. Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste cu cutitul, apoi se feliaza, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete.
  2. Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga si usturoiul.
  3. Dupa 2 min, se adauga si restul ingredientelor: rosiile, bulionul, porumbul si apa.
  4. Se lasa sa fiarba 20-25 min, se adauga sare si piper, apoi se paseaza totul. Eu am pus in blender.
  5. Se pune din nou pe foc, se potriveste gustul cu sare si piper, apoi se lasa sa dea in clocot si se opreste.
  6. Pofta buna!