Faceți căutări pe acest blog

Tort cu crema de branza


Am venit cam tarziu cu desertul pentru provocarea Cutia Misterelor din luna aprilie, sper sa fiu primita :P
Gazda lunii aprilie a fost Margareta Cismasiu, care a ales ca vedeta BRANZA DE VACI. :D
Provocarea este initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.

Ingredientele propuse de Margareta sunt:
            • smantana, lapte, unt;
            • ierburi aromate: menta, rozmarin, marar, oregano etc;
            • verdeturi: salata verde, stevie, leurda, spanac etc;
            • legume; cartofi, morcovi, rosii, ardei etc;
            • fructe proaspete sau uscate;
            • ciocolata;
            • paste, biscuiti/piscoturi;
            • cacao;
            • oua;
            • BRANZA DE VACI.


INGREDIENTE:
  • Pentru blat:
    • 9 oua;
    • 9 linguri zahar pudra;
    • 3 linguri de lapte;
    • 3 linguri de ulei;
    • 3 linguri cacao;
    • 9 linguri faina;
    • un plic praf de copt.
  • Pentru crema:
    • 500 g branza de vaci;
    • 300 ml frisca lichida;
    • 4 linguri zahar;
    • 1 pliculet zahar vanilinat;
    • o lingura coaja de portocala confiata.
  • Pentru sirop:
    • compot de visine.
  • Pentru decor:
    • ciocolata.


MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao.
  2. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
  3. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
  4. Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 29cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit pana a doua zi.
  5. Pentru crema, branza de vaci se mixeaza cu zaharul.
  6. Frisca se bate separat, apoi se incorporeaza in compozitia cu branza.
  7. Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu compot, apoi se pune mai mult de jumatate din crema, al doilea blat insiropat si se acopera cu restul de crema.
  8. Deasupra se rade ciocolata cu lapte.
  9. Se lasa la rece, apoi se poate taia.