Prajitura Rocky

        


Pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania am ales o prajitura delicioasa, perfecta pentru cafeaua de dimineata.
             In luna martie, gazda a fost Oana Durican, cu al ei blog Caietul cu retete vechi si noi. Ea ne-a propus sa pregatim un preparat din 3 categorii: Mancaruti de post; Mancaruri cu peste si Deserturi cu ciocolata.

INGREDIENTE:

  • Pentru blat:
    • 150g unt;
    • 2 linguri de cacao;
    • 200 g zahar;
    • 4 oua;
    • 250g faina;
    • 1 praf de sare;
    • 1 pliculet zahar vanilinat;
    • esenta de vanilie;
    • 1 pliculet praf de copt;
    • 200 ml apa.
  • Pentru crema:
    • 200g unt;
    • 100g ciocolata cu 55%cacao;
    • 3 linguri de zahar;
    • 50ml lapte;
    • esenta de rom.

MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaoa si zaharul, pe foc mic.
  2.  Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
  3. Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt.
  4. Toata compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30-35 min.
  5. Cand este gata, se lasa la racit cu usa cuptorului deschisa.
  6. Pentru crema, se topesc la foc mic 50g unt cu zaharul, laptele si ciocolata. Se lasa la racit.
  7. Intre timp, se mixeaza restul de unt, pana se face spuma, apoi se adauga compozitia cu ciocolata racita, putin cate putin.
  8. Crema se intinde peste blat si se da la frigider cateva ore.
  9. Se portioneaza cand este rece.