Faceți căutări pe acest blog

Prajitura "Fulg de nea"



O prajitura minunata pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania. Stefania fiind si gazda acestei luni, ea propunandu-ne sa alegem un preparat din 3 categorii: Fursecuri, Prajituri, Aluaturi
Am ales prajitura asta datorita denumirii si ca are nuca de cocos, pe care o ador :)
Multumesc, Stefania, pentru reteta, o sa o repet de sarbatori.

INGREDIENTE:

  • Pentru blat:
      • 5 galbenusuri;
      • 10 linguri cu apa;
      • 100 g zahar;
      • 1 pliculet zahar vanillinat;
      • 200 g faina;
      • 1 pliculet praf de copt.
  • Pentru crema:
      • 250 g margarina Rama;
      • 350 ml lapte;
      • 100 g nuca de cocos;
      • 50 g zahar pudra cu vanilie;
      • 2 linguri amidon alimentar;
      • 1 lingurita esenta de vanilie.
  • Pentru glazura:
      • 5 albusuri;
      • 150 g zahar.
  • Pentru ornat:
      • nuca de cocos.




MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru blat, se miixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
  2. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
  3. Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau se incearca cu scobitoarea.
  4. Pentru crema, laptele se amesteca cu nuca de cocos, zaharul pudra, esenta de vanilie si amidonul.
  5. Se fierbe cateva minute, pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi se lasa la racit.
  6. Margarina se mixeaza pana se face cremoasa, apoi se adauga compozitia de cocos (racita), putin cate putin, amestecandu-se bine.
  7. Pentru glazura, albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de aburi, pana se intaresc apoi se lasa la racit.
  8. Pentru asamblare: se pune blatul, apoi crema de cocos, glazura, iar, la sfarsit, se presara nuca de cocos din belsug.
  9. Prajitura se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte apoi se poate servi.