Tarta cu struguri


O reteta pentru provocarea Traditie si gastronomie romaneasca, lansata de Gina Bradea
In luna septembrie, gazda este Liliana Toma. Tema lunii este sa pregatim ceva cu porumb sau struguri.
Cand am vazut strugurii, mi-am adus aminte de o tarta foarte buna pe care ne-o pregatea mama mea si care era foarte indragita de toti care au gustat-o. 


INGREDIENTE:

  • Pentru blat:
    • 4 oua;
    • 4 linguri de zahar;
    • 4 linguri de faina;
    • un praf de sare;
    • 2 pliculete zahar vanilinat Dr.Oetker;
    • o lingurita esenta naturala "Lamaie Siciliana" Dr.Oetker.
  • Pentru crema:
    • 500ml lapte;
    • o cana cu zahar;
    • o jumatate de cana faina;
    • un pliculet zahar vanilinat Dr.Oetker;
    • 2 lingurite esenta naturala "Vanilie de Madagascar" Dr.Oetker;
    • 100g unt.
  • Struguri;
  • Tort-Gelee transparent Dr.Oetker.
MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru blat, se separa ouale.
  2. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
  3. Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilinat si esenta de lamaie.
  4. Spuma de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, apoi se adauga faina, treptat.
  5. Intr-o tava mica (23x23cm), se pune foaie de copt, se intinde compozitia si se baga la cuptor, in jur de 20 min.
  6. Pentru crema, se pune laptele la fiert cu faina, zaharul si esenta, amestecand continuu, cateva minute, pana se ingroasa crema.
  7. Se ia crema dupa foc si se adauga untul, taiat in cubulete, putin cate putin, amestecand bine dupa fiecare cubulet.
  8. Crema se intinde peste blat cat este fierbinte, apoi se pun boabe de struguri.
  9. Se pregateste Tort-Gelee-il conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se pune pe deasupra.
  10. Se baga la frigider, apoi se serveste.